Fejlesztés

2024.04.17. 16:51

Szerdán vehették birtokba a városközpontba vezető, felújított utat az újszásziak – galériával

Teljes hosszában megújult a Hunyadi út Újszászon. A város életében fontos fejlesztés befejeződött, a közlekedők már birtokba vehették az utat, amit szerdán ünnepélyesen is átadtak.

Rimóczi Ágnes

Elsősorban a város, de az egész Jászság szempontjából nagyon hangsúlyos az a fejlesztés, ami Újszászon valósult meg. A településre vezető út újult meg teljes hosszában.

útátadás, Hubai Imre, Dobozi Róbert, Pócs János
Teljes hosszában megújult a Hunyadi út Újszászon. A szalagot Hubai Imre (balra), Dobozi Róbert (középen) és Pócs János vágták át
Fotó: Nagy Balázs

–  Újszász egy remek kisváros, de az itt élők nem mindig érzik, hogy városban élnek. Bár több mint 25 éve városi rangunk van, való igaz, hogy nem mindig tud a település egy valódi kisvárosi léttel szolgálni. Ezen kell dolgoznunk. Azon, hogy az itt élők érzéseiben ez megváltozhasson – kezdte köszöntőjében Dobozi Róbert a szerdai útátadó ünnepségen. 

A polgármester kiemelte, ez az útfejlesztés is ezt szolgálja, hiszen az érzés, ahogyan az ember egy településre érkezik, meghatározó. 

– S hogy miért pont a Hunyadi út újult meg? A három bevezető utunk közül ez az önkormányzati út, és az itt élők nyolcvan százaléka használja azt. Nagyon fontosnak tartom, hogy ez egy kisvároshoz méltó út legyen – hangsúlyozta a városvezető, aki szólt továbbá az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekről, azokról, melyek szintén az itt élők kényelmét szolgálják.

Köszöntőjében Pócs János jászsági országgyűlési képviselő is utalt az elmúlt években történt pozitív változásokra. 

– Van egy mondás, miszerint, ha egy települést meg akarunk ismerni, nézzük meg a temetőt. Újszászon meg lehet nézni – utalt a honatya arra, hogy a temetőben és környékén is voltak fejlesztések. – De legalább ennyire fontos, hogy az ide érkezők, átutazók és természetesen a hazaérkezők milyen úton jutnak be a településre. Az az út most megújult és ez jó érzéssel tölti el az azon közlekedőket – hangsúlyozta Pócs János.

A képviselő szavaiban méltatta az újszászi városvezetést, mint mondta, példaként említi mindenütt az országban az újszászi polgármester szemléletét. 

– Számára minden ember fontos. Amikor ide érkezem, mindig azt látom, hogy egység, összetartás van. Ez a fejlesztés is ezt bizonyítja – tette hozzá végül.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke is megerősítette szavait. Rámutatott: Újszász jó példa, milyen felelősen tud gazdálkodni a városvezetőség.

– A fejlesztések tudatosan, átgondoltan történnek – emelte ki Hubai Imre. A közgyűlés elnöke a beruházással kapcsolatban elmondta: az a vármegye rendelkezésére álló TOP Plusz forrásból valósult meg. A 6,2 milliárd forintból 200 millió forint Újszászon hasznosult, ebből újult meg az 1360 méter hosszú Hunyadi út.

Burkolatot cseréltek, gyalogátkelők, peronos buszvárók készültek

Ahogy arról hírportálunkon korábban beszámoltunk: közel kétszázmillió forint összegű, 100 százalékos vissza nem térítendő támogatásban részesült az újszászi önkormányzat. 

A Hunyadi út és folytatásában a Szabadság téri út egy részének burkolatcseréje mellett elkészül a 0+620 és 0+650 km szelvény környezetében lévő buszmegálló párok korszerűsítése kiemelt szegélyes peronnal, illetve térburkolatú akadálymentes gyalogjárda kapcsolattal. Az 1+315.55 kilométer szelvényben kijelölt gyalogos átkelőhelyet festenek fel mindkét oldalon akadálymentes gyalogjárda kapcsolattal, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky úti csatlakozásnál kiemelt szegéllyel ellátott elválasztó szigetet építenek ki. A Hunyadi út 3122-es jelű Abony-Újszász összekötő autóúthoz történő csatlakozása is megújul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában