Választás

2024.04.23. 14:00

Majdnem minden választókörzetben állítottak jelöltet Abonyban a kormánypártok

Nyolcból hét egyéni választókerületben van saját indulója a Fidesz-KDNP-nek az önkormányzati választáson, Abonyban.

Rózsa Róbert

A Nemzeti Választási Iroda honlapján megtalálható információk szerint nyolcból hét egyéni választókerületben indít képviselőjelöltet a Fidesz-KDNP Abonyban, a június 9-ei önkormányzati választáson.

választás
Fotó: Gettyimages.com / Forrás: Illusztráció

Az 1. sz. egyéni választókerületben Raffai Lászlót indítják a kormánypártok, a 2-esben Juhász Lászlót. A 3-as evk.-ban dr. Lencse Gréta indul, ő 2019-ban az 1-es számú választókerületben próbált szerencsét, de nem szerzett mandátumot, míg Fehér Endre öt éve is és idén is a 4. számú evk. kormánypárti jelöltje. Az 5-ös evk.-ban Vincze Antal méreti meg magát, a 7-esben Retkes Jánosné, a 8-asban Sáfránné Baranyi Beatrix.

Saját jelöltet egyedül a 6-os evk.-ban nem állított a Fidesz-KDNP. A pártszövetség azt már korábban bejelentette: a polgármesteri tisztségért nem indítanak saját jelöltet, hanem a regnáló Pető Zsoltot támogatják.

Mint korábban írtuk, az előző önkormányzati választáson győztes, minden egyéni választókerületet és a településvezetői posztot is elnyerő Városunk Fejlődéséért Egyesület (VFE) némileg változtatott csapatán, nyolc, 2019-ben nyertes indulójából hat méreti meg magát 2024-ben.

Az viszont ugyancsak a Választás.hu-ra feltöltött információkból derül ki, hogy a VFE csapatából kikerülők idén is megpróbálkoznak bejutni az abonyi testületbe – igaz, immár függetlenként. Egyikük Mészáros László János, az 5-ös vk. jelenlegi képviselője, aki szintén ebben a körzetben jelöltette magát. A másikuk dr. Egedy Zsolt Mihály jelenlegi alpolgármester, aki a 8-as sz. egyéni választókerületben szeretne újrázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában