Oktatás

2024.05.27. 14:00

A testnevelés órákra ingyenessé tették az abonyi strandot

A helyi iskolák diákjai ingyen használhatják testnevelés órán az abonyi strandot.

Rózsa Róbert

A városvezetés és a Ceglédi Tankerületi Központ támogatásának eredményeként az idei tanév végéig a helyi iskolák tanulói számára a testnevelés órák keretében ingyenesen látogatható az abonyi strand – tájékoztatott a városháza.

abonyi strand,
Helyi iskolák diákjai ingyenesen használhatják az abonyi strandot testnevelés órákon
Fotó: Facebook.com / Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő

Emlékeztettek, idén már április 26-án megnyitotta kapuit a strand, és amennyiben az időjárás engedi akkor egészen szeptember 30-ig várják az úszni és fürdőzni vágyókat. Az előzetes számítások szerint a jelentősen megnövekedett rezsi költségek miatt a belépőkből és egyéb díjakból származó bevétel nem fedezi az üzemeltetési költségeket, ezért az önkormányzat 2024-ben 15 millió forinttal járul hozzá a zavartalan működéshez.

Az üzemeltetés biztonsága és a pénzügyi fedezet biztosítása mellett a városvezetés ebben az esztendőben is támogatja az első osztályba lépők úszásoktatását, a gimnázium végzős diákjainak nyári strandolását, valamint a testnevelési órák keretében történő úszást – írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában