Szoljon podcast

2024.05.24. 11:30

Az alvászavar nemcsak a hangulatunkra, de egészségünkre is rányomhatja a bélyegét

Nem véletlenül jelenti az egészséges működés alapját az elegendő mennyiségű, pihentető alvás. Tóth Ilona egészségmentor kifejti, hogy miért okozhat több fronton is problémát az alvászavar, a nem megfelelő pihenés.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Tóth Ilona, a szolnoki Re-Generáció Egészség Klub vezetője, akivel legutóbb az alvászavar rizikófaktorait jártuk körül. 

Tóth Ilona,podcast,Re-generáció,alvászavar
Tóth Ilonával az alvászavar témakörét jártuk körül
Fotó: Hartai Gergely

A szakértővel a beszélgetés során arra kerestük a választ, hogy milyen veszélyeket rejt a kialvatlanság, és melyek a túlalvás kockázatai. Megtudhattuk továbbá azt is, hogy milyen problémákat okozhat a horkolás, és mi mindennel gátoljuk az egészséges alvásunkat nap mint nap. 

Az egészségmentor szerint fontos törődnünk a minőségi pihenéssel, hiszen az alváshiány idővel „alattomos munkát” végez a szervezetünkben: 

A nem megfelelő éjszakai pihenés ugyanis nagyban növeli az idegrendszer és az emésztőrendszeri megbetegedések kockázatát. 

Ismerjék meg önök is a sokakat érintő probléma részleteit, a témában Hartai Gergely rádiós szerkesztő kérdezi a szakembert.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában