Gyereknap

2024.05.27. 06:55

Fergetegesen telt a gyermeknap a Jászkunságban: cukorlepkéket fogtak és tüzet is oltottak a lurkók – galériával

A hétvégén minden a gyerekekről szólt. A jászkunsági településeket gyereknapi programok tették színessé.

Rimóczi Ágnes

Ha valamikor, ezen a hétvégén „kötelező volt" vattacukrot enni, ugrálóvárban kimerülésig ugrálni és rengeteg málnaszörpöt inni. A gyerekek legalább is így gondolták, és valószínűleg ezúttal még a legszigorúbb szülők is engedékenyebbek voltak, mint általában. A vasárnapi gyereknap jegyében minden a legkisebbekről szólt, őket ünnepelték vármegyeszerte.

gyereknap, tűzoltóság
Nagy volt az érdeklődés a szolnoki parancsnokságnál, sorra érkeztek a családok, akik játékos keretek között szerezhettek információkat a katasztrófavédelem tevékenységéről, a tűzoltók hétköznapjairól
Fotó: Mészáros János

A FICSAK Mezőtúr Alapítvány Tavaszi Civil Forgatagra várták a mezőtúriakat. 

A szombati rendezvényen számos helyi civil szervezet képviseltette magát és kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Felléptek helyi dalkörök, táncosok, énekesek, de láthattunk feltörekvő zenekart és a nap végén Karapancsev Kristóf, valamint Halász Rebeka is a színpadra lépett. Az eseményen természetesen kiemelt szerepet kaptak a gyerekek, őket egész napos ingyenes programokkal, kutyás és harcművészeti bemutatókkal, gyermekszigettel, ugrálóvárral és trambulinnal várták. A városban alaposan elkényeztették a gyerekeket, vasárnap ugyanis a Közösségi Ház csapata szervezett programkavalkádot kínáló gyereknapot szintén a Szabadság téren.

Tószegen, Tiszavárkonyban is bővelkedtek a programokban. Előbbi településen veszélyes(nek tűnő) hüllőkkel is ismerkedhettek a gyerekek, utóbbi faluban pedig kuriózumként cukorlepkefogó-versenyt rendeztek. Ott garantáltan édes volt a szórakozás.

Rákóczifalván a Varsány Közösségi Ház és annak környéke adott otthont a gyereknapi programoknak. Felsorolni is nehéz lenne, mennyi mindent kínáltak a szervezők a gyerkőcöknek. Voltak igazi csajos és nagyon fiús programok. 

Egy azonban biztos: a repülőgép szimulátor óriási sikert aratott és azok is jól szórakoztak, akik szirénázó tűzoltó autón vonultak.

Apropó, tűzoltóautók! A gyereknap alkalmából ezúttal is kinyitott néhány tűzoltó parancsnokság. Ahogy Rákóczifalván, úgy Szolnokon is be lehetett lesni a lánglovagok „munkahelyére". Volt nagy érdeklődés a szolnoki parancsnokságnál, sorra érkeztek a családok, akik játékos keretek között szerezhettek információkat a katasztrófavédelem tevékenységéről, a tűzoltók hétköznapjairól. 

A legvonzóbb természetesen az alkalmi tűzoltóskodás volt, a gyerekek beülhettek az autókba és kipróbálhatták, milyen tüzet oltani.

A felsorolást folytathatnánk, valószínűleg kevés olyan település volt a Jászkunságban, ahol nem ünnepelték a gyerekeket. Mert a mostani hétvége róluk szólt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában