Fejlesztés

2024.05.01. 09:30

Új parkolók épülnek a törökszentmiklósi mentőállomás mögött

Harmincötmillió forintos önerőből 31 darab, térkőburkolattal ellátott új parkoló épül Törökszentmiklóson, az Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézetnél. A beruházásra azért van szükség, mert a karbantartás ellenére is kátyúsodott a korábban kőburkolattal ellátott, nagy forgalmat bonyolító terület.

Molnár-Révész Erika

Harmincegy férőhelyes, térburkolattal, kiemelt szegéllyel és csapadékvízelvezetéssel ellátott parkoló épül az Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézethez, a mentőállomás mögötti területen, Törökszentmiklóson. Erre a célra 35 millió forintot különített el idei költségvetéséből a város. 

parkoló, építkezés, munka
A parkoló szegélyét építik a mentőállomás mögött, ahol összesen 31 új férőhelyet alakítanak ki
Fotó: Mészáros János

– A korábbi időszakban az EGYMI épületénél a kőburkolattal ellátott parkoló a folyamatos igénybevétel miatt kátyúsodott, és a rendszeres karbantartás mellett is időnként nehezen volt használható – indokolta a beruházás szükségességét Marsi Péter, a városfejlesztési osztály vezetője. 

Mint elmondta, a férőhelyekből kettő a mozgássérültek számára biztosít majd parkolási lehetőséget.

– A szerződés szerint június közepére kell elkészülnie a kivitelezésnek, de bízunk benne, hogy hamarabb be tudja fejezni a vállalkozó az építést, mivel folyamatosan nagy forgalmat bonyolít le az EGYMI – tette hozzá az osztályvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában