Összefoglaló

2024.06.10. 20:40

Szolnokon rendkívül szoros versenyt hozott a polgármesteri székért folytatott csata – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Szalay Ferenc gratulált Györfi Mihálynak – íme, a reakciók a kiélezett szolnoki versenyfutás után. A vasárnapi polgármester-választás győztese „új világot akar Szolnokon”, míg a jelenlegi városvezető reméli a vármegyeszékhely további fejlődését.

hírösszefoglaló, hírek, napi összefoglaló
Forrás: szoljon.hu

Így döntött a Jászkunság: íme, az összes győztes polgármester! A vasárnapi önkormányzati választásokon a Nemzeti Választási Iroda részvételi adatai szerint a Jászkunságban élő, szavazásra jogosult közel háromszázezer fő alig több mint fele adta le voksát. Helyenként nem várt, igen meglepő eredmények születtek. 

Szinte szalad áldozata után a veszélyes, új kullancsfaj. A vérszívó élősködők nem kizárólag bosszantóak, sok közülük komoly betegségeket is terjeszt. Az enyhe tél, a korán érkező tavasz mind kedvező tényező a kullancsok számára, ráadásul egy veszélyes, új kullancsfaj is terjedőben van.

Szolnoki zarándokok látogattak a hazánk lelki központjának is tekintett Dunakanyarba. Május végén népes, több mint harmincfős zarándokcsoport látogatta meg a sokak véleménye szerint hazánk lelki központjának is tekinthető Dunakanyar keresztény emlékeit és természeti szépségeit.

Árvíz: ismét a dunántúli gátakra vezényelték a Kötivizig szakembereit. Hazaértek, s máris fordulhattak vissza a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai. A tiszai legények és leányok a dunai védvonalakon, valamint a Rábánál is segítenek az árvíz ellen „harcoló" kollégáiknak.

Szentmisét tartottak Szolnokon. A Szentháromság templom koszorúját Hartung Ferenc atya, a megemlékezést szervező Keresztény Értelmiségiek Szövetsége koszorúját pedig Nagy Tímea elnök, és Kováts Andrea tette Szolnok égi patrónusának lábaihoz.

Ismét horgászparadicsommá vált a Holt-Tisza, még gyerekek is áztatták a zsinórt. Pecások ülték végig az Alcsiszigeti Holt-Tisza versenypályáját a hétvégén. Felnőttek és gyerekek is horgásztak, egyaránt feszült figyelemmel követték, mikor bukik alá az úszó a csalira ráharapó halak nyomán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában