A jászsági piacokon még nem állt meg az élet

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében az elmúlt napokban a piacok és a vásárok működését is érintő intézkedések léptek életbe a Jászság településein.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Jászapátin az eltérő központi utasításig a heti piacokon kizárólag élelmiszer árusításra van lehetőség kedden, csütörtökön és szombaton. A városban minden hónap első vasárnapján rendezik meg a népszerű, tömegeket vonzó állat- és kirakodó vásárt, amit a kialakult helyzet miatt határozatlan ideig nem tartanak meg.

Bordás László, polgárőr a jászapáti piacon felhívta a figyelmet az előírásokra
Fotó: Illés Anita

Jánoshidán az önkormányzat a helyi piac működését a vonatkozó kormányrendelet visszavonásáig két fokozatban csökkenti, majd végül szünetelteti. Ez azt jelenti, hogy március 19-től 22-ig csak a helyi termelők árusíthatnak, a más településekről érkező árusok csütörtöktől nem vehetik igénybe a piacot. Hétfőtől pedig a helyi piac bezár.

A piacozásra vonatkozóan Jászszentandráson is hoztak intézkedéseket. Eszerint helyi termelők csak élelmiszert árulhatnak a piacon és felhívják a figyelmet, hogy hatvan éven felüliek lehetőség szerint ne tartózkodjanak a területen.

Jászberényben működik a piac, ám számos előírást bevezettek a lakosság védelme érdekében.

Jászberényben az árusoknak és a vásárlóknak is be kell tartani a higiéniai előírásokat a piacon
Fotó: Gémesi Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában