ÜNNEPI GALÉRIA

2018.03.16. 16:40

Közel ötven diák és sportoló kapott elismerést március 15-én, Füreden

Kétnapos programsorozattal emlékeztek meg a 1848-49-es szabadságharc hőseiről és áldozatairól. Március 15-én a város közel ötven kiváló tanulója, sportolója és pedagógusa kapott elismerést.

Ujvári László

Csütörtök délelőtt a Kossuth-téren gyülekeztek a helyiek, akiket a szeles idő sem tántorított el a méltó megemlékezéstől. Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselő-jelöltje mondott ünnepi beszédet.

– Bár korábban úgy tűnhetett, a magyarság nincs többé, hogy a magyarság fája kiszáradt, de 1848. március 15-én kipattantak az első rügyek. Pillanatok alatt lombba borult az a bizonyos fa és tavasz köszöntött – magyarázta a politikus.

Beszédében felhívta a figyelmet az 1848-49-es tiszafüredi eseményekre. Úgy fogalmazott: Tiszafüred is fellépet a világ színpadára.

Ezután a '48-as emlékmű előtt helyezték el az emlékezés virágait, majd az ünnepi alkalom következett. A Hámori András Szakgimnázium aulájában Dr. Pásztorné Dr. Vass Anikó, a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója mondott ünnepi beszédet, majd átadták a város elismerő díjait. Közel ötven gyermek és pedagógus kapott elismerést kiváló tanulmányi- és sporteredményeiért.

Huszonketten kapták meg a Tiszafüred Város Kiváló Tanulója, tizenkilencen pedig a Tiszafüred Város Kiváló Ifjúsági Sportolója elismerést. Díjazták továbbá az év testnevelő tanárát és edzőjét is. Összesen negyvennyolcan vehettek át valamilyen elismerő címet.

Az ünnepi programot a Fekete László Zeneiskola, a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, valamint a Szent Imre Katolikus Általános Iskola színvonalas műsora kísérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában