JÁNOSHIDA

2019.12.31. 07:00

Megkezdődött a kastély felújítása

A település közösségi oldalán tartott tájékoztatót az önkormányzat tevékenységéről Eszes Béla polgármester a minap.

Illés Anita

Az önkormányzati hírekben a helyhatósági választást követő munkát foglalta össze. Az alakuló ülés óta négy alkalommal tanácskoztak, sok napirendi pontot megtárgyaltak, melyek közül kiemelkedett többek között a kastély pályázati felújításának kérdése, valamint a jövő évi Jász Világtalálkozó szervezése. A beruházással kapcsolatban megtudtuk: a képviselő-testület döntött arról, hogy a vállalkozóval egy módosított kivitelezői szerződést írjanak alá.

– Ennek eredményeként a kivitelező megkezdte a helyszíni munkavégzést. A megállapodás alapján az önkormányzat a kétszázharmincnégymillió forintos pályázati támogatás mellett negyvenhétmillió forint megfizetését vállalta, a teljes felújítás ugyanis kétszáznyolcvanegymillió forintba kerül – mondta Eszes Béla. A grémium a jászkapitányi feladatok és tisztség ellátására felkérte Pesti Róbertet, a Jászföld Hagyományőrző Egyesület elnökét, aki vállalta a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában