KÖNYVBEMUTATÓ (Galéria+Videó)

2018.07.04. 10:24

A kápolna történetét írta meg a nyugalmazott pedagógus

Dombra épített kis kápolna fogadja Kunmadaras felől az Örsre érkezőket, körülötte régi temető. Különleges és rendkívüli hely ez az örsiek számára. A kápolna történetéről és építtetőjéről írt könyvet Hajnal Imre, nyugalmazott pedagógus.

Ujvári László

Július 2-án, az örsi kápolna átadásának 138. évfordulóján tartották Hajnal Imre új könyvének bemutatóját.

A művelődési ház nagytermében tartott rendezvényt a helyi dalkör rövid műsora nyitotta meg. Ezt követően Szécsi József ez alkalomra írt verse hangzott el Török Tünde előadásában. Tiszaörs egyháztörténetét ismertette röviden Légrádi Józsefné, majd Hajnal Imre mutatta be új könyvét.

- Körülbelül három évnyi kutató- és folyamatos gyűjtőmunka előzte meg, de nem lehet pontosan behatárolni – válaszolt hírportálunk kérdésére a szerző.

- Amikor Tiszaörsre kerültem 1973-ban, már akkor is gyűjtöttem adatokat különböző helytörténeti témákkal kapcsolatban – magyarázta.

A kápolnás temető dombját Kálvária-dombnak hívják a helyiek. Egy fejlesztésnek köszönhetően, hamarosan látogatóközpont nyílik ott, mely bemutatja az egyedülálló látványosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!