NEM FOGUNK UNATKOZNI

2018.08.25. 20:00

Ezek a programok várják még a nyár végén Szolnokon

Bár lassan véget ér az idei nyár és vele a legmelegebb hónapokra jellemző programözön, azért augusztus utolsó napjaiban, sőt, szeptember elején sem fogunk unatkozni. Mutatjuk is, miért gondoljuk így. 

Szoljon.hu

Képünk a 2017-es szolnoki gulyásfesztiválon készült.

Fotó: Fodor Orsolya

Kezdjük mindjárt azzal, ahogyan az kell, augusztus 26-tól négy teljes napig ünnepeljük Szolnok Napját a város különböző pontjain. A programok bejárják a megyeszékhelyet, a Hild téren, a Szapáry úton, a Tiszai hajósok terén, a Kossuth Lajos úton, a Vasútállomáson és a RepTárban is várnak majd minket a kikapcsolódási lehetőségek.

Íme a programok
Fotó: Aba-Novák Agóra

Csupán egyet emelnénk ki, a városnapi program egyik legjobban várt eseménye ugyanis minden bizonnyal a Katonazenekari Fesztivál, amelyen kicsik és nagyon együtt nézik minden évben mosolyogva, kacagva a katonazenészek mókás tánclépésekkel tűzdelt előadását.

Be sem fejeződik a Szolnok napi programsorozat, már kezdetét veszi a hajnalig tartó buli is, mégpedig a Tiszaligetben. Augusztus 29-től szintén négy napon át, szeptember 1-ig jön a ProVakáció zenei fesztivál és vele olyan koncertek, amelyeket vétek lenne kihagyni.

A 0. napon 17 órától Sláger Partyval indul a fesztivál, olyan mulatós sztárokkal, mint Bódi Guszti és Margó, Kis Grofó és a Dupla Kávé. Az első napon, vagyis 30-án Paddy and the Rats koncerten ugrálhatunk 17 órától, 19.30-tól a Honeybeast, 22 órától pedig a Kowalsky Meg A Vega lép fel. A második napon, 31-én Hoologans buli lesz 19 órától, majd az Edda Művek 21.30-tól és Triász koncert 23.30-tól. Szeptember elsején 17 órától Üllői Úti Fá:k, 19.30-tól Geszti Péter Best of és a Jazz+Az énekesnői, 22 órától Nagy Feró és a Beatrice. Szerintünk ezek között tuti, hogy mindenki talál legalább egy olyan koncertet, amin szívesen csápol. Igazunk van?

És még egy kis zene: augusztus 29-én az operett-rajongók is örülhetnek, aznap 20 órától egészen 23 óráig Operett Gála lesz a Szolnoki Szimfonikusokkal a Zöld Ház előtti téren. Népszerű operett részleteket hallgathatunk majd Johann Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc műveiből énekes szólistákkal – Lórincz Judit, Bot Gábor, Dancs Annamari, Laki Péter közreműködik majd – és a zenekarral.

A szeptember beköszöntével tovább fokozódik a hangulat, elsején a RepTár és a Szolnoki Járműjavító tartogat nekünk programot. Előbbi – vagyis a Repülőmúzeum – idén kétéves szülinapjának örülhet és ezt méltóképpen is ünnepli, szeptember 1-jén kedvezményes belépővel várja a látogatókat. De ami a legjobb, ezen a napon megnyitnak olyan repülőgépeket és helikoptereket is látogatók előtt, amelyeket egy hétköznapi látogatás során nem tudnak kipróbálni.

És akkor jöjjön a Gőzfelhős kirándulás, szintén szeptember elsején, nos, ez is tartogat izgalmakat! A MÁV Nosztalgia Kft. Budapest Nyugati Pályaudvarról különvonatot indít Szolnokra, a nosztalgiakocsikból álló szerelvényt pedig gőzös húzza majd, ami a szolnoki vasútállomás megálló után egyenesen a RepTárhoz viszi az utasokat. A nosztalgiavonat vendégei a vonaton kapott karszalag bemutatásával léphetnek be a múzeumba.

Szeptemberben jön Szolnok egy másik ikonikus programja, a Gulyásfesztivál. Szeptember 7. és 9. között három napon át korzózhatunk, kóstolgathatunk és szórakozhatunk majd a Tiszaligetben.

Íme a programok

Nos, mi tuti ott leszünk mindegyik eseményen, reméljük Önök is találnak a programok között kedvükre valót!

Borítókép: Szolnoki Gulyásfesztivál 2017.

Fotó: Fodor Orsolya

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!