NAGYKÖRŰ

2018.09.18. 15:29

Nagyot szólt a II. Bulyáki Cseresznyepálinka Fesztivál és Bogrács Party

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg tavaly az I. Bulyáki Cseresznyepálinka Fesztivált és Bogrács Party-t. S miután hangos sikere is lett, nem volt kérdéses, hogy idén is lesz folytatása a falu szabadstrandjára megálmodott kezdeményezésnek.

Rimóczi Ágnes

Az idei Bogrács Party főzőversenyét a Nagykörűért Együtt Rendületlenül lovagjai nyerték

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt évben a 100 Folk Celsius és az Irigy Hónaljmirigy, ezúttal az Ismerős Arcok voltak a „hívó” zenekari nevek a rendezvényre. Az ez évi fergeteges esti koncertet azonban az egész napos eseménysorozat vezette fel az elmúlt hét szombatján.

A szervezők idén is gondoltak a családok összes korosztályos tagjára, amikor összeállították a programokat. A szombati, kora őszi kellemes meleg idő kedvezett a kilátogatóknak, akik délelőtt még csak a gyermekműsorok előadói és a főzőverseny csapatai között kerestek maguknak látnivalót.

Az idei Bogrács Party főzőversenyét a Nagykörűért Együtt Rendületlenül lovagjai nyerték
Fotó: Beküldött fotó

A kiadós ebéd után elmaradt a csendes pihenő, miután doni kozák dalok és ír kocsmai zenék tartották éberen a nagyérdeműt. Kora este a szolnoki születésű, nagykörűi kötődésű Barát Attila, a Madách Színház színművésze, musicalénekese adott szólóműsort, majd a színpad elé gyűlt egyre népesebb közönség együtt énekelte az Ismerős Arcok zenekarral az együttes édes-bús számait.

Barát Attila, a Madách Színház színésze hazatért Körűbe
Fotó: Beküldött fotó
A közönség az Ismerős Arcok-koncerten is jól szórakozott
Fotó: Beküldött fotó

A Tisza partja Nagykörűnél ezek után még hajnali négy óráig hangosabb volt a megszokottnál, de a falu később kelő kakasait sem zavarta ez meg.

– Tavaly populárisabb zenei kínálatot állítottak a szervezők össze, idén a rétegzenére helyezték a hangsúlyt. A fesztivál programjaival és hangulatával a kulturált, a szórakoztató és nem a vállalhatatlanul tömény pálinkafogyasztásra szeretnénk ráirányítani a figyelmet – foglalta össze a rendezvény előmenetelét és lényegét annak névadója, Bulyáki József pálinkafőző mester.

A fesztivál lényege a pálinka volt
Fotó: Beküldött fotó

Az esemény rangját az is emelte, hogy ez évben a Nagykörűi Ropogós Cseresznye megjelöléssel és a Nagykörűi Cseresznyepálinka néven mindkét termék bekerült a nemzeti földrajzi árujelzések körébe.

Ha kíváncsi, itt azt is megnézheti, milyen volt a tavalyi, első Bulyáki Cseresznyepálinka Fesztivál és Bogrács Party.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!