KENDERES

2018.11.18. 14:30

Alkotnak a lányok, a kreatív varrásórán semmi sem vész kárba

A Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola 11/P családi gazdálkodó osztály lányai ott jártunkkor oktatójukkal, Kerepesiné Szőke Gyöngyivel anyagokat és mintákat válogattak a kreatív varrásórán.

Daróczi Erzsébet

A lányok oktatójukkal, Kerepesiné Szőke Gyöngyivel 

Fotó: Daróczi Erzsébet

Molnár Dzsenifer és testvére, Dominika Kunmadarasról, Kun Zsanett Kunhegyesről, Kupai Dóra Abádszalókról jár ide.

Mint elmondták, számukra a többi szakmai óra – hiszen megtanulnak kertészkedni, főzni, háztartást vezetni – is fontos, de a szabás-varrás a legfontosabb. Hiszen szeretnek divatosan öltözni, de a butikárakat nem engedhetik meg.

A megtanultak alapján már varrnak divatos ruhákat, s a maradék anyagot sem dobják ki, abból párnahuzat, virág is készülhet, de a kistesó is kaphat blúzt belőle.

Az újrahasznosítás jegyében most van, aki hátizsákot varr kinőtt farmerjéből, van, aki a felszolgáláshoz kötényt szeretne madeiracsipkével, ezt most tervezi oktatójával.

A lányok oktatójukkal, Kerepesiné Szőke Gyöngyivel
Fotó: Daróczi Erzsébet

Ha végeznek, elmehetnek akár egy falusi vendéglátóhoz dolgozni, s nem okoz nekik gondot, ha a vendég elszakadt ruháját meg kell varr­niuk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!