Szolnok

2019.02.18. 17:30

Az Ádámok és Évák tehetséges diákjait díjazták

Mindketten tehetséges énekesek és először vettek részt az Ádámok és Évák ünnepén, mégis Ölvei Annamária és Horváth Róbert Márk lettek az idei Ádámok és Évák legjobb lány és fiú főszereplői. Tizenöt csoportos és hat egyéni díjat osztottak ki a tizedik, jubileumi ünnepen, a Szigligetiben, ahol idén Az ember tragédiájából adtak elő a diákok.

Molnár-Révész Erika

Ölvei Anna lett idén a legügyesebb lány főszereplő

Fotó: Csabai István

– Még most is alig hiszem el, hogy megkaptam ezt a díjat, nagyon boldog vagyok…

Ölvei Annamária emlékszik így vissza arra a pillanatra, amikor kiderült, ő lett a legügyesebb lány főszereplő. A Magiszter Alapítvány Szolnoki Fényes Adolf Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Alapfokú Művészeti Iskola tizenegyedik évfolyamának tanulója először vett részt az Ádámok és Évák ünnepén.

– Rengeteget próbáltunk előtte. Az ember tragédiáját úgymond tovább írtuk, ezt adtuk elő. Mindig is benne voltam a suli drámakörében, most Pádár Zsolt tanár úr úgy gondolta, el tudnám játszani ezt a szerepet. A karakterem egy élettelen ember, szinte egy zombit kellett bemutatnom. Ez azt szimbolizálta, hogy a mai társadalom mennyire közönyösen áll a világhoz és a másik emberhez – vélekedik Annamária, aki attól függetlenül, hogy ekkora sikert ért el, nem színésznek, hanem énekesnek készül.

Ölvei Anna lett idén a legügyesebb lány főszereplő
Fotó: Csabai István

Mégpedig nagyon komolyan. Közel négy éve magántanárnál énekel, zongorázik, hobbiból pedig gitározik. A Magiszter mellett az Ádám Jenő Zeneiskolában tanul. Nagy vágya, hogy felvegyék a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, és később profi énekessé váljon. Fellépésből már most sincs hiány, rendszeresen vesz részt városi, iskolai rendezvényeken.

Éva „párja” idén nem Ádám, hanem Lucifer lett. A kísértőt Horváth Róbert Márk, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziumának harmadikos tanulója alakította a legjobban. Róbert tavaly márciusban csatlakozott az iskolai színjátszó körhöz, ő is először vett részt az Ádámok és Évákon.

– Sokat próbáltunk, a szerepemet nem éreztem nehéznek, Csengeri Gábor tanár úr megadta az instrukciókat, aztán hamar belejöttem. Nagyon örültem, de egy kicsit számítottam is rá – mondja Róbert, aki leginkább zenélni szeret, és szeretne a későbbiekben is. Tavaly szeptembertől Annamáriához hasonlóan az Ádám Jenő Zeneiskolában tanul énekelni, mellette gitározik, ilyen irányban szeretné magát továbbképezni.

Lucifert Horváth Róbert Márk alakította a legjobban
Fotó: Csabai István

Annamária és Róbert mellett négy egyéni és tizenöt csoportos díjat osztottak ki. Vagyis mindenkit jutalmaztak. A legszebb kiejtésű fiú Bacsik Péter lett a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskolából, a legszebb kiejtésű lány pedig Földi Bea, a Hajnóczy József Gimnázium Humán Szakgimnázium és Kollégium tanulója. A legügyesebb fiú epizódalakítást Vona Bálint nyújtotta, a Kassai Úti Magyar–Angol Két Tannyelvű Általános Iskolából. A legügyesebb lány epizódalakítás Nemes Tekla Lucáé lett, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumból.

A legötletesebb megvalósítás díját a Verseghy Ferenc Gimnázium kapta, a legügyesebb csapatét a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium. A legkimunkáltabb előadásnak a Magiszter Alapítvány Szolnoki Fényes Adolf Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Alapfokú Művészeti Iskolája produkcióját ítélték, a legösszeszokottabb csapat pedig a Szolnoki Szolgáltatási SzC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája volt.

A legbátrabb csapatnak idén a Liget Otthon Fogyatékos Személyek Ápoló, Gondozó Otthona és Nappali Intézményét választották, a legérzékenyebb előadást a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium mutatta be. Különdíjban részesült a legmeghökkentőbb előadás, melyet a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziuma adott elő.

A Liget Otthon csapata volt idén a legbátrabb
Fotó: Csabai István

A legmeglepőbb megvalósítás a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumé, a legvidámabb pedig a Kassai Úti Magyar–Angol Két Tannyelvű Általános Iskoláé volt. Díjazták a legelgondolkodtatóbb előadást is, melyet a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma állított színpadra.

A legemlékezetesebb pillanatot az Aranyos Szeglet Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola okozta, a legmozgalmasabb is az Aranyos Szeglet Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola produkciója volt. A legjobb koreográfiát a Hajnóczy József Gimnázium Humán Szakgimnázium és Kollégium mutatta be, a legőszintébb pedig a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola bemutatója lett. A legjobb szöveg díját a zsűri a Varga Katalin Gimnáziumnak ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!