Szolnok

2019.06.22. 07:00

Gázálarcot húzhatnak a látogatók a Múzeumok Éjszakáján

Országszerte június 22-én rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amikor az érdeklődők az éj leple alatt járhatják körbe a programhoz csatlakozó kiállítóhelyeket. Természetesen idén is kinyílik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség tárlatának otthont adó egykori óvóhely termetes vasajtaja az érdeklődők előtt.

Szoljon.hu

A Jubileum téren található óvóhely gyakorlatilag érintetlen maradt az elmúlt évtizedekben, így az ott berendezett kiállítás segítségével a látogatók képet kaphatnak az egyes korszakok polgári védelmi tevékenységéről – tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fel-felmordul majd a bunker monumentális méretű áramfejlesztője, megismerhetők – sőt, felpróbálhatók – lesznek gázálarcok, egyenruhák, a kiállítást pedig a szervezők multimédiás eszközökkel is prezentálni fogják.

A polgári védelmi tevékenység mellett képet kaphatnak majd a résztvevők Szolnok II. világháborús bombázásának körülményeiről is, de a jelenkor technikai arzenálja is felvonul majd a katasztrófavédelmi mobil labor segítségével, amelyet szintén behatóan tanulmányozhatnak majd az érdeklődők.

Érdemes lesz tehát ebben az évben is útba ejteni a „Légoltalomtól a katasztrófavédelemig” című kiállítást, és nem csak azért, mert a 2,5 méter vastag betonfalak hűs környezetet teremtenek majd a fülledt nyári éjszakán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!