Galériával

2019.12.24. 11:30

Kínában adnak koncertet a szolnoki szimfonikusok

Több ezer kilométer távolságra viszi el a megyeszékhely hírét a város szimfonikus zenekara. December 23 és január 4. között ugyanis Kínában turnézik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, melynek során nyolc városban tíz koncertet adnak majd.

Hartai Gergely

Fotó: Kiss János

Útjukon egyebek mellett Shanghai, Nan Ning, Guang Zhou, Gui Yang és Chang Sha városaiban lépnek fel. A társulat harminc fővel indul el az útra.

– Több koncertünk is lesz az országban, tíz koncertből áll a turné. Kifejezetten szilveszteri, újévi hangulatú produkciót adunk elő... – tájékoztatott Patkós Imre. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar ügyvezető szakmai igazgatója elmondta, mindenütt polkák, indulók, de bécsi keringő és néhány operett szám is színesíti koncertjeiket. A turnét emellett egy brazil karmester, Vinicius Kattah vezeti.

– Minden nap más városban, több ezer fős kulturális központokban lépünk fel. A turné menetrendje nagyon feszített, hiszen olykor meglehetősen nagy a távolság az egyes helyszínek között – mutatott rá Patkós Imre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!