Képíró gyerekek

2020.02.05. 16:30

Egykori diákok rajzait állították ki a mezőtúri közösségi házban

Különleges kiállítás látható a közösségi házban. Kissné Mikes Éva nyugalmazott rajztanár, Mezőtúr díszpolgára évtizedek emlékeit gyűjtötte össze.

Szabó Lilla Laura

Tizenéves gyermekek munkái díszítik a falakat

Fotó: Szabó Lilla Laura

A tárlat a „Képíró gyerekek rejtett kincseiből” címet kapta, megannyi csodás batikolt kép, linóleummetszet és rajz alkotja.

– A hetvenes és kilencvenes évek között batikszakkör működött a művelődési központban. Rengeteg gyerek vett részt a foglalkozásokon, olyan technikákat tudtunk itt megtanulni és kipróbálni, amelyekre a tanórákon nem volt idő – számolt be Kissné Mikes Éva. – Közösen kevertük a színeket, együtt vizsgáltuk a textil viselkedését, a formák kirajzolódását – részletezte.

Már akkoriban is gyakran szerveztek kiállításokat az elkészült művekből. Ezek nagy részét a gyerekek hazavitték magukkal, ám a megmaradó munkákat Éva gyűjtötte össze. A kiállításon sok olyan volt tanítvány is megjelent, aki felismerte saját alkotását a bemutatott művek között. A múltidéző tárlatot február 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Tizenéves gyermekek munkái díszítik a falakat
Fotó: Szabó Lilla Laura

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!