kiállításrendezés

2020.05.13. 14:00

Zárt ajtók mögött újul meg Tiszaföldváron a múzeum

A látogatók hiányát nehezen élik meg a Tiszazugi Földrajzi Múzeum munkatársai is, akik jelenleg a helyben végezhető feladatokat látják el.

P. Pusztai Nóra

– Öten dolgozunk a múzeumban. Az állományvédelmi munkatársunk a külső raktárunk felújítási munkáinak előkészítését végzi. Ott a tervek szerint júliusban indulhat az elektromos rendszer, illetve a nyílászáró cseréje, addigra az épület egy részét ki kell pakolnunk – tájékoztatta lapunkat Béres Mária intézményigazgató, aki egyéb tervekről és munkálatokról is beszámolt.

– A másik épületben, amit a múzeum részére újítanak fel, új, állandó kiállítást rendezünk be. Egy „Tiszazugi otthon” bemutatása mellett interaktív női szabóműhelyt alakítunk ki, amelyben együtt jelenik meg a digitális tartalom és a tű, cérna, olló használata. Arra készülünk, hogy a legfiatalabb és a legidősebb korosztály is örömét lelje ebben az új tiszaföldvári bemutatóhelyben. De a Természettudományi Tanulmányi Kertben is gőzerővel indult a kerti munka – részletezte. Hozzáfűzte, hogy a jövőbeli programjaikhoz szükséges források előteremtése végett pályázatokat is írnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!