SZOLNOK

2020.09.05. 11:30

Műalkotásokon keresztül mutatják be, mire képes az emberi test

Legyőzött határok címmel rendez kiállítást szep­tember 18-án este hat órától a Szolnoki Művésztelep az Aba-Novák Agóra Galériájában. A tárlat a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. (MANK) kezdeményezésére létrejött Kép/Test/Lét program része.

Molnár-Révész Erika

– A kiállítás ötvennégy művész munkáját tartalmazza, melyek az emberi test teljesítőképességének határait, a fizikai erőt vagy éppen annak hiányát mutatják be. A tárlat anyagának összeállítása pályázati úton történt, öttagú zsűri válogatott a szép számmal beérkezett munkák közül.

– A pályázat kiemelt célkitűzése, hogy az alkotóművészet területén tevékenykedő jelentős vidéki művészközösségeknek megjelenési lehetőségeket biztosítson, támogassa a művészek lokális megszólítását és közösségé formálását, ezáltal a különböző művészeti területek közötti összhang megteremtését. Továbbá, hogy a megmutatkozási lehetőségek alkalmat teremtsenek a közönséggel való találkozásra, a helyi és térségi művészeti élet erősítésére – magyarázta hírportálunknak Verebes György, a kiállítás kurátora, a Szolnoki Művésztelep vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!