SZOLNOK

2021.10.08. 19:30

Önkénteseknek szerveztek művészeti napot

A program az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 országos kezdeményezéshez kötődik.

Kovács Berta

Művészet és önkéntesség címmel tartottak nagyszabású rendezvényt pénteken a megyei önkéntes központ önkéntesei számára a Szolnoki Művésztelepen. E program az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 országos kezdeményezéshez kötődik.

A rendezvényt Rácz Zsófia Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkár köszöntötte videó üzenetében, ahol rámutatott, hogy az Önkéntesség fontos dolog, ez az év megmutatta a közösségek erejét.

Verebes György, a Művésztelep művészeti vezetője beszédében kiemelte, hogy a szakmai kapcsolatok határon átívelő programokat és kapcsolatokat is hoznak.

A részvevők Maraton Gábor Faust illusztrációit Képiró Ágnes művészettörténész tárlatvezetésével ismerték meg. Kecső Ede festőművész stúdiójában a művészt munka közben láthatták, megfigyelhették, hogyan formálódnak az alkotások, továbbá élvezetes improvizációs előadás szereplői lehettek a Kaméleon Színtársulat produkciójában. Megtekintették az újjáépített művésztelepet is, majd meghallgatták a Szakajtó együttes koncertjét.

– A nap üzenete, hogy az önkéntesség egyaránt ajándék, annak is, aki adja, annak is, aki kapja – mutatott rá dr. Molnár Beáta, az Önkéntes Központ vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!