Egerben lesz látható

2022.02.04. 21:00

A jászkunsági id. Bedekovich Lőrinc térképeiből nyílik kiállítás

A program aktualitását az adja, hogy a népfőiskolai társaság tavaly Bedekovich-emlékévet hirdetett névadója születésének 270. évfordulója alkalmából.

Illés Anita

Válogatás id. Bedekovich Lőrinc kéziratos térképeiből címmel vándorkiállítás nyílik február 16-án 14 órakor az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Tittel Pál Könyvtárában, Egerben.

A Jászkun Kerület első földmérő és vízépítő mérnökének munkásságát bemutató tárlat a Tittel Pál Könyvtár, a jászfényszarui Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság és Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára közös szervezésében jön létre. A program aktualitását az adja, hogy a népfőiskolai társaság tavaly Bedekovich-emlékévet hirdetett névadója születésének 270. évfordulója alkalmából.

A mérnöki tevékenységével úttörőnek számító szakember tiszteletére emlékülést és térképkiállításokat szerveztek, valamint kiadványokat, képeslapokat jelentettek meg. Ebben az évben folytatják a megemlékezést. Elérték azt is, hogy a népfőiskola ajánlásával id. Bedekovich Lőrinc munkássága mint nemzeti érték bekerült a megyei értéktárba. A kiállítás március 16-ig megtekinthető az egyetem Tittel Pál Könyvtárában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!