Gyulai Líviusz öröksége / Galériával

2022.07.14. 17:28

A grafika nagymesterének sajátos hangulatú képeiből nyílt kiállítás Szolnokon

Sajátos hangulatú grafikák alkotják a Szolnoki Galériában július 14-én, Időutazások címmel megnyílt új időszaki kiállítás anyagát.

Szoljon.hu

Fotó: Mészáros János

Az érdeklődők a tavaly elhunyt Gyulai Líviusz Munkácsy- és Kossuth-díjas grafikusművész páratlanul gazdag életművét ismerhetik meg a Damjanich János Múzeum október elejéig látogatható tárlatán.

A kiállítás három pillérét az autonóm grafikai alkotások, a könyvillusztrációk és az animációs filmek, illetve az azokhoz készült eredeti fázisrajzok adják. Mindez kiegészül személyes tárgyakkal, eszközökkel. A könyvillusztrációk mellett láthatóak azok a kiadványok is, melyekhez az illusztrációk készültek.

Gyulai Líviusz sajátos hangulatú, bravúros technikai tudásról, remek rajzkészségről, műveltségről, összetéveszthetetlen iróniáról számot adó egyedi és sokszorosított grafikai lapjaival, illusztrációival vált ismertté itthon és külföldön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!