Szolnok

2022.09.18. 15:30

Sirály című darabjával négy díjat hódított el a Szigligeti a színházi szemlén

Az elismeréseket ünnepi gálán adták át a minap.

Molnár-Révész Erika

A Sirály című darabbal több elismerést is kiérdemelt a Szolnoki Szigligeti Színház

Fotó: Nagy Balázs

Négy díjat is elhozott a szolnoki Szigligeti Színház Sirály című előadása az augusztus 27. és szeptember 12. között megrendezett Városmajori Színházi Szemléről, a legjobbaknak járó elismeréseket szeptember 16-án, ünnepi gála keretében adták át a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A nyári szezon végén megrendezett, több napos programsorozaton idén összesen hét, három vidéki, három határon túli, valamint egy fővárosi előadást láthatott a közönség. A produkciókat négytagú szakmai zsűri értékelte hat kategóriában, idén először közönségzsűri is részt vett az előadások értékelésében.

Csehov Sirály művéből készült színpadi alkotás a szolnoki Szigligeti Színház társulatának jóvoltából
Fotós: Nagy Balázs

A legjobb rendezés díját a Sirály rendezője, Székely Kriszta nyerte el, az ítészek szerint a legjobb női alakítást a Csehov darabban Nyinát alakító Bíró Panna Dominika nyújtotta. A harmincöt év alatti színészeknek járó különdíjat a Sirályban Trepljovot játszó Csákvári Krisztián, a Budapest a fiatal tehetségekért-díjat pedig Pattantyus Dóra, az előadás jelmeztervezője kapta.

Rövid időn belül ez már a második, országos színházi fesztiválon elért siker. Legutóbb, a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon mutatkozott be a Szigligeti Színház Az öldöklés istene című darabbal. Akkor a legjobb férfi epizódszereplőnek járó Brighella-díjat az Alain-t alakító Barabás Botond kapta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!