Kiállítás

2022.10.29. 19:50

Hobbija a lokálpatriotizmus megélésében is segíti a jászárokszállási amatőr fotóst

Meglátni és megmutatni címmel nyílt meg október 23-án, az ünnepi program részeként Major József amatőr fotós kiállítása Jászárokszálláson, a Petőfi Művelődési Házban.

Illés Anita

Major József szenvedélyének gyümölcse november 9-ig látható a művelődési házban

Fotó: Pesti József

– Már gyermekkorom óta foglalkoztat a fotózás világa. Emlékszem arra, ahogy böngészgettem a „bűvös” fiókban lapuló igen terjedelmes családi fotógyűjteményt, melyeket a szüleim készítettek hobbifotósként. Akkoriban csak távolról szemléltem az otthoni Beirette fényképezőgépet, de az azt leváltó polaroid géppel már kattintottam párat – írta Major József kiállítása ismertetőjében. 

Később, az iskolai fotószakkör foglalkozásain megismerte az analóg fotózás rejtelmeit, a fényképelőhívás misztikuma pedig a fotólabor félhomályában teljesen magával ragadta. 

– Idővel, némi szünet után feleségem révén újra közel kerültem a fotózáshoz és gyakorlatilag mai napig együtt munkálkodunk a képrögzítés területén, bár a munkamegosztás során nekem inkább a videózás jutott - idézte fel. Mindig szeretett volna a rendezvényfotózás kötött világából egy szabadabb, kreatívabb irányba nyitni. Erre a pandémia adott lehetőséget, amikor a bezártságból a gyalogtúrák jelentettek számára kitörési lehetőséget. A túrák során újra rabul ejtette a természet és az épített környezet szépsége és egy megfelelő gép beszerzését követően elkezdte megörökíteni a látottakat. 

– A fotózás olyan hobbi, mely segít megélni a kiskorom óta bennem lakozó lokálpatriotizmust, a táj szeretetét, a múlt értékeinek kutatását – fogalmazott. Ezeket a csodákat mutatja be tárlatán, melyet Lóczy Péter, a művelődési ház igazgatója ajánlott az érdeklődők figyelmébe.  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!