Magyar kultúra napja

2023.01.22. 11:30

Elismeréseket adtak át a kisújszállási Vigadóban - Galériával

Kisújszálláson is megünnepelték a magyar kultúra napját, díjakat is átadtak az eseményen.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

– „Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható” – Kosztolányi Dezső soraival köszöntötte az összegyűlteket Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke szombat este kisújszállási Vigadóban rendezett magyar kultúra napi ünnepségen. 

– Végtelenül megtisztelő számomra, hogy Kisújszállás legpatinásabb épületében köszönthetem önöket – tette hozzá Hubai Imre, majd a kisújszállásiak történelmi-kulturális örökségét kiemelve elismerősen szólt a város hagyományairól.

Az ünnepi beszéd után önkormányzati elismeréseket adott át Kecze István polgármester.

A város óvodai életében nagy szakmai tudással, lelkiismeretességgel végzett szakmai munkája elismeréseként Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjat vett át Kissné Szatmári Margit nyugalmazott óvodapedagógus, illetve példaértékű pedagógusi munkássága, kimagasló zeneművészeti tevékenysége, a városi rendezvények sikeres megvalósításában való önzetlen szerepvállalása elismeréseként Orosz Balázs zongoratanár. A díjazottak életútját Tatár Zoltán alpolgármester ismertette.

A díjátadó után a Déryné Színtársulat előadásában Sütő András Balkáni gerle című darabját nézhették meg a színházkedvelők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!