Verseny

2023.03.29. 16:00

Ifjú zongoravirtuózoknak tapsolt a közönség Jászberényben

Szakmai zsűri értékelte a fiatalok előadásait a Tarnay Alajos Zongoraversenyen.

I. A.

Elsőként Major Lujza mutatkozott be produkciójával a versenyen

Fotó: Pesti József

A jászberényi Palotásy János Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola harmadik alkalommal rendezte meg a Tarnay Alajos Zongoraversenyt kedden a zeneiskola Liszt termében.

Dr. Réz Lóránt intézményvezető köszöntőjében kiemelte: a zongoraverseny célja, hogy emléket állítsanak Jászberény híres zongorista szülöttének, Tarnay Alajosnak. 

A kora délelőtti órákban kezdődött versenyre harminc tehetséges fiatal jelentkezett. A rendezvényen Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese méltatta az országos hírű zeneiskola tevékenységét, a rangos verseny magas színvonalú megszervezését.

A szakmai zsűri tagjai, Taraszova Marianna, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Iskola pedagógusa, Gáspárné dr. Tóth Marica a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének tanára és a zsűri elnöke Gulyás István, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára értékelte az előadásokat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!