Galériával

2023.03.18. 17:30

Zenei fesztivált tartottak a szolnoki városházán

Pénteken a Városházán nyitották meg a „Bach mindenkinek” Fesztivál országos eseménysorozatát.

K. J.

A fesztivál célja, hogy mindenkivel megismertessék komolyzenét

Fotó: Kiss János

A rendezvényen köszöntőt mondott Rusvai Károly önkormányzati képviselő és Kovács Zalán László tubaművész, a Bach Mindenkinek Fesztivál igazgatója.

A nyitóhangverseny szervezője és közreműködője a szolnoki Ádám Jenő Zeneiskola volt, amely 2018-ban csatlakozott a kulturális programokhoz.

A fellépő növendékek és tanárok valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Karnagyok Kamarakórusa a fesztivál céljaival azonosulva törekednek arra, hogy Johann Sebastian Bach dallamain keresztül mindenkivel megismertessék komolyzenei kultúránk sokszínűségét és végtelen szépségét.

A Bach Mindenkinek Fesztivál a fellépők sokaságának önkéntes csatlakozásával már a Kárpát-medencén is túlmutató, a Magyar Fesztivál Szövetség nívódíját is elnyert, emberek tízezreihez eljutó eseménysorozattá nőtte ki magát. Az est folyamán vezényelt Vajna Katalin Csokonai Alkotói-díjas, KÓTA Életmű-díjas karnagy.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!