24. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás

2023.04.21. 17:01

Csattogtak a kardok a látványos bemutatón, lovagi tornát rendeztek a Hild téren – galériával

Kardok csattogtak, középkori ruhába öltözött marcona harcosok csaptak össze – lovagi torna színesítette a 24. Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítást.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Több mint két évtizedes hagyománya van a szolnoki utazás kiállításnak. A Hild téren különböző méretű és hagyományú településekkel találkozhatnak szombaton. 

– Térségi együttműködésnek köszönhető, hogy egyetlen vidéki utazási kiállításként működhet a szolnoki. A műveltség utat mutat, a közösségek sikert teremtenek. A kulturális közösségi kapcsolatok révén a turizmus is lehetőséget biztosít, hogy megismerjük egymást – mondta az esemény pénteki megnyitóján Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezetője. 

Az idei év díszvendége Sümeg. A dunántúli várossal további kulturális kapcsolatok kiépítésén is dolgoznak a szolnokiak. A település lovagi tornával mutatkozott be Szolnokon, csattogtak a fegyverek, az érdeklődők ízelítőt kaphattak az igazi sümegi programokból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!