Szoljon podcast

2023.04.15. 18:15

Hallgassa meg a Szoljon.hu virtuális tárlatvezetését Szolnok legújabb kiállításához!

Hosszú „pihenő” után ismét várja látogatóit a Szolnoki Galéria. Az intézmény szombaton délután, a nagy hírű grafikusművész, Zádor István alkotásaival nyitotta meg kapuit. A Szoljon.hu a kiállításhoz most virtuális tárlatvezetést is biztosít olvasóinak.

Hartai Gergely

Újra várja látogatóit a Szolnoki Galéria

Fotó: Kiss János

Zádor István grafikus- és festőművész alkotásaiból nyílt tárlat szombaton a Szolnoki Galériában. Az intézmény képmustrája hatvan év riportrajzaiból és festményeiből ad ízelítőt a nagyközönségnek.

Köszöntő beszédében dr. Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója elmondta, mintegy négy hónapos pihenő után tárta ki újra kapuit a látogatók előtt a kiállítótér. Erre a jeles alkalomra tervezték a művész életművének bemutatását.

Azt gondolom, a Szolnoki Galéria önmagában is városképi jelentőségű helyszín, ám akkor igazán szép, ha a belseje is tartalommal telik meg. Azaz, ha alkotásokkal és érdeklődőkkel népesül be az intézmény

 – fogalmazott az igazgató.

A Szolnokhoz ezer szállal kötődő Zádor István munkásságát Csiszár Róbert, a kiállítás kurátora méltatta. Mint mondta, a népszerű grafikus 1882-ben, Nagykikindán született. Értelmiségi, zsidó család sarjaként szinte a génjeiben hordozta a kultúra szeretetét. 

– Olyan ember életművére emlékezünk ma, aki hatvanéves munkásságából húszat szentelt Szolnoknak. Ahogyan visszaemlékezéseiben írta, ez a húsz esztendő tevékenységének legjava volt, legnagyobb műveit éppen a városban hozta létre – összegzett Csiszár Róbert.

A kiállítás megtekintéséhez a Szoljon.hu most virtuális tárlatvezetést is biztosít. Ha a képgaléria megtekintése előtt elindítja a cikkünkben található hanganyag lejátszását, különleges információkat hallgathat meg a kiállított művekről és azok alkotójáról.

Jó szórakozást kívánunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!