Galériával

2023.04.07. 17:30

Izgalmas csipkekiállítás nyílt Karcagon

A karcagi Déryné Kulturális Központban nyílt meg a napokban a Kunrózsa Csipkekör kiállítása, ahol az elmúlt 12 év jelentősebb munkáit mutatják be április 19-ig az érdeklődőknek az ügyes kezű lányok, asszonyok.

Daróczi Erzsébet

Az általuk készített több száz munkából most csak egy kis ízelítőt hoztak

Fotó: Daróczi Erzsébet

A vendégeket Kunné Nánási Mónika megbízott intézményvezető köszöntötte, a kiállítást Szőllősi Sándor, a Nemzeti Művelődési Intézet módszertani referense ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Ahogy fogalmazott csoda, amit a karcagi csipkeverők bemutatnak a nagyközönségnek. A Kunrózsa Csipkekör kapcsolódott a „Szakkör- tudásunkkal kézenfogva” programhoz is, amelyről bővebben is szólt a szakember.

A 2011-ben alakult Kunrózsa Csipkekör eredményeit az alapító-alkotó, Fejesné Koppány Gabriella népi iparművész, csipkeverő mutatta be.

Az általuk készített több száz munkából most csak egy kis ízelítőt hoztak, de a kör tagjai közreműködtek a régi karcagi csipkeminták felkutatásában, szakmai könyvük ma is sikeres. Kezdeményezésükre a Hungarikum Bizottságtól a magyar vert csipke, mint kiemelkedő nemzeti érték felvételt nyert a Magyar Értéktárba. A csipkekör tagjai szeretnék átadni tudásukat a karcagi fiataloknak is, így várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!