Seregszemle

2023.05.10. 16:31

A legkiválóbb pálinkák érkeztek Karcagra, megnyitották az országos fesztivált – galériával

Szerdán nyitották meg az Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyt a karcagi városházán. A legkiválóbb pálinkákat értékelik a versenyen.

Daróczi Erzsébet

A városháza dísztermében tartották az országos seregszemle ünnepélyes megnyitóját

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Pálinka Nemzeti Tanács és a karcagi önkormányzat közösen rendezi meg az Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyt a városban. A szerdai hivatalos megnyitón elhangzott, az idei megméretés célja a pálinkának, mint hazánk nemzeti italának a népszerűsítése.

A verseny házigazdája nevében Szepesi Tibor, Karcag polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is szólt a jelenlévőkhöz.

Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, korábbi földművelésügyi miniszter beszédében azt emelte ki, hogy annak idején tárca vezetőként kiemelt feladatának tartotta, hogy a borvidékek mellett legyenek pálinkavidékek is.

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny Kecel, Budapest, Mezőkövesd, Esztergom, Komárom, Sümeg, Miskolc, Nyíregyháza és Körmend után érkezett Karcagra, a Nagykunság fővárosába

 – hívta fel a figyelmet Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

– Nagyon fontos, hogy nem csak a negyven kereskedelmi főzde által benevezett, több mint 320 forgalomba szánt, Nébih által már bevizsgált pálinka szakmai értékelése történik meg a napokban a városban – hangsúlyozta az elnök. – A Pálinkázz okosan címmel ugyanis szerda, csütörtök és péntek este az Ifjúsági Házban képzett bírálók vezetésével lehet megismerkedni a kóstolás és a bírálat rejtelmeit. Péntek este egy vacsorán a környékbeli vendéglátósoknak mutatjuk be a Pálinka Éjszakája elnevezésű rendezvényünket, ami reményeink szerint arra ösztönözné őket, hogy csatlakozzanak a június 29-ei eseményünkhöz. Azon olyan ételeket kínálunk majd, melyek pálinkával készülnek – mondta Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!