320 nevezés érkezett

2023.04.29. 07:00

Országos pálinkaversenyt rendezhetnek a karcagiak

Ebben az évben Karcag lesz az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny helyszíne.

Daróczi E.

Mihályi László (balra) és Szepesi Tibor a pénteki sajtótájékoztatón írták alá a rendezésről szóló okiratot

Fotó: Daróczi Erzsébet

Tizedszer rendezi meg Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyét a Pálinka Nemzeti Tanács, a helyszín ezúttal Karcag lesz – hangzott el a városházán tartott pénteki sajtótájékoztatón.

– A május 7 és 13. közötti Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny zárónapján Pálinkafesztivál keretében várjuk az érdeklődőket – mondta Szepesi Tibor polgármester Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, Béli Géza, a Nemzeti Pálinka Tanács alelnöke, a verseny szakmai elnöke, Szokolics Ákos, a Nemzeti Pálinka Tanács alelnöke, a verseny kommunikációs vezetője és Pásztor Sándor, az országos verseny előkészítő bizottságának vezetője társaságában.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ezt a megméretést, melyen az ország legjobb és legsikeresebb pálinkaházai versenyeznek az országos címekért, Karcagon rendezhetjük meg.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy az előző versenyen a karcagi pálinkafőzdéből került ki az az aranyérmes körtepálinka és szilvapálinka, mely elnyerte a Pálinka Nemzeti Tanács egyik nagydíját – sorolta Szepesi Tibor polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy az ez évi verseny is karcagi sikerekkel zárul. 

– Nagy megtiszteltetés, hogy a jubileumi versenyt Karcagon tudjuk megrendezni – mondta Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

Idén háromszázhúsz feletti nevezés érkezett negyven pálinkafőzdétől.

– A versenyre a bírálók legjobbjai érkeznek. Mindemellett különböző rendezvényeket is szervezünk az önkormányzattal közösen a három nap alatt, „Pálinkázz okosan!” címmel például bemutatókat tartunk esténként, ahová egy játékon keresztül lehet majd bekerülni. A Pálinka Éjszakája rendezvényünk keretében pedig pálinkával készült ételeket fogunk bemutatni, de lehet majd kóstolni is. 

A pálinkafesztivált május 13-án rendezik a Múzeumparkban és környékén, a versenyre nevezett nagy pálinkaházak a közönséggel is megkóstoltatják nedűiket, miközben színes kulturális programok várják a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában