Program

2023.05.18. 20:30

Hímzett, fűzött és fonott munkáikat mutatták be a túrkevei szakkörösök

Heteken át alkottak a túrkeveiek. Voltak, akik vesszőt fontak, mások hímeztek és gyöngyöt fűztek, a „szakkörösök” jó hangulatú foglalkozásokon áldoztak a hagyományőrzés oltárán. Az elkészült művekből a napokban kiállítás nyílt.

Rimóczi Ágnes

Büszkék munkáikra

Forrás: Beküldött fotó

Három, a Nemzeti Művelődési Intézet által meghirdetett szakkörhöz csatlakoztak Túrkevén. A vállalkozó kedvűek vesszőt fontak, hímeztek és gyöngyöt fűztek, a napokban az elkészült munkáikból kiállítás nyílt a Madarász Károly Művelődési Házban. A kiállítást Farkas Rozália intézményvezető és Rónyai László, a Nemzeti Művelődési Intézet vármegyei igazgatója nyitotta meg. Színvonalas műsort mutatott be a Kistücsök Néptánccsoport és Dittrichné Szegő Hedvig néptáncoktató.

A Kistücsök Néptánccsoport
Forrás: Beküldött fotó

A művelődési házban május 31-ig láthatók Barna Barbara, Barnáné Finta Anikó, Bencsik Ferencné, Kiss Józsefné, Kurgyis Lajos, Petőné Fábián Erzsébet, Szécsi Andrea, Takács Andrásné, Tóth Imréné és Veres Ildikó Andrea alkotásai. A kiállítók elmondták, nagyon hálásak mentoraiknak: Luka Lajosnak és Luka Lajosnénak, Nagy Istvánnénak és Takács Andrásnénak. Korábban azt is elárulták hírportálunknak, hogy a szakkörök lényege az értékek megőrzésén és továbbvitelén túl az együtt töltött idő, a közösségépítés. Ki tudja, lehet, hogy folytatják...

Hímzések
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!