Szentmiklósi pillanatok

2023.05.04. 15:00

Kiállítják a törökszentmiklósi pályázat legjobb fotóit

Arcok, sorsok, meghatározó épületek, különleges pillanatok – kiválogatta a zsűri azokat a legjobbnak ítélt fotókat, melyek a Szentmiklósi pillanatok című fotópályázatra érkeztek be. A mintegy harminc alkotás hamarosan a Klein-Lábassy Kultúrkúriában látható.

Molnár-Révész Erika

Ezeket a Törökszentmiklósról készült fotókat állítják ki a Klein-házban– mutatta Balla Imre, az alapítvány elnöke

Fotó: Mészáros János

Péntek délután 17 órától, a felújított Klein-Lábassy Kultúrkúriában állítják ki azokat a válogatott fotókat, melyek a Pro Bibliotheca Alapítvány Szentmiklósi pillanatok címmel meghirdetett pályázatára érkeztek be.

– Tizenhét pályázó adott be fotókat, általában egy induló öt képpel nevezett, így körülbelül száz alkotást kaptunk. Ebből mintegy harmincat válogatott ki a négytagú zsűri, melyeket kiállítunk. Van olyan alkotó, akinek az egész kollekcióját kiválasztották, annyira remekül sikerült – tájékoztatott Balla Imre, az alapítvány elnöke.

A pályázat célja Törökszentmiklós, valamint a városban élő, tevékenykedő emberek életének, körülményeinek művészi megjelenítése volt. A fotók témái lehettek épületek, rendezvények, események, a helyi sport és kulturális élet, valamint az oktatás, a gyermeknevelés pillanatai, de arcokat és életképeket is várt a zsűri.

A beküldött, majd kiválogatott pályamunkák között akadnak sorsot, vagy rendezvényen készült pillanatokat megjelenítő alkotások, de a város meghatározó épületei is megjelennek, van, amelyik különleges módon, szerkesztett formában.

Az alapítvány elnöke elmondta, továbbra is szívesen fogadnak majd Törökszentmiklósról készült fotókat, hiszen a legjobbakat megjelentetnék későbbi terveik szerint egy kiadványban.

– Események szerencsére vannak a város életében, jó fotós pedig sok akad a mai világban, úgy tűnik, a fotózás felszabadította a lelkeket. Ma már minden pillanatot megörökíthetünk egy telefon segítségével, ami lehet ugyanolyan jól eltalált művészileg és jól szerkesztett, mint a profi kamerával készült – vélekedett az elnök.

A fotópályázat és a kiállítás Törökszentmiklós újratelepítésének 300. évfordulója előtt tiszteleg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!