Program

2023.06.07. 13:06

Szolnokra érkezik a Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás

Petőfi Sándor forradalmi lelkülete, a szabadság és a szerelem mindent elsöprő ereje és a költő alakja is megelevenedik abban a formabontó zenés előadásban, mely a nagysikerű budapesti bemutató után országjáró körútra indult. Június 8-án a Szolnoki Szigligeti Színházban mutatják be.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Kertész Imre Intézet

Kilenc könnyűzenei versfeldolgozás – ez áll annak az zenés irodalmi előadásnak a középpontjában, mely Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából készült. A szövegkönyvet Szendrey Júlia, Petőfi Sándor és Ady Endre műveinek felhasználásával Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója írta, az izgalmas produkciót a Kossuth-díjas Káel Csaba rendezte. A Petőfi-versmegzenésítésekkel és táncos betétekkel átszőtt darabban a költő és felesége együtt mesélik el történetüket, s azt is bemutatja, hogy Petőfinek milyen fontos volt a szabadság és a szerelem.

A darab országjáró körútjának ötödik állomásaként június 8-án, Szolnokon, a Szigligeti Színházban vendégszerepel, ahol Petőfi Sándor szerepében Zámbori Somát láthatják a nézők, Szendrey Júliát Katona Kinga alakítja, a narrátor Berecz István lesz. Az előadásban fellép Dánielfy Gergely, Paulina, Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi a Romengoból, Ember Márk, Trap kapitány és a Tha SHUDRAS, valamint a The Biebers. A darabot táncos betétek is színesítik Bíró Márton, Lázár Dóra Anna, Popovics Márk és Pálinkó Johanna előadásában.

Az előadás a Szolnoki Szigligeti Színházban június 8-án délután egy órakor kezdődik. Az előadás előtt köszöntőt mond Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!