Galériával

2023.07.01. 07:59

Igazi kiállítás-dömping Jászdózsán: becses kincseket, alkotásokat mutatnak be

A Tarna menti település épített és természeti értékei is ihletet adtak az alkotóknak.

Illés Anita

A művelődési házban és az általános iskolában nyílt kiállításokon jártunk, ahol helyi és elszármazott gyűjtők, alkotók mutatkoznak be

Fotó: Pesti József

Három napon át színes programkavalkáddal várják az érdeklődőket Jászdózsára, a XXVII. Jász Világtalálkozóra. 

A hagyományoknak megfelelően a szervezők idén is bemutatkozási lehetőséget biztosítottak a kreatív, különböző alkotótevékenységben jeleskedő vagy éppen érdekes gyűjtőszenvedélynek hódóló jászoknak. Több helyszínen mintegy 25 kiállítást, köztük 19 egyéni, 4 alkotóközösség és egy intézmény által bemutatott kiállítást csodálhatnak meg a látogatók. 

Varázslatos fotókon, festményeken, rajzokon elevenednek meg Jászdózsa épített és természeti értékei, a jász ember lélekrezdülései. Letűnt idők világát idézi a jászdózsai bábák tevékenységét bemutató kiállítás. Emellett többek között nemezbe álmodott mesefigurákat, papírból font tárgyakat, dekupázs technikával készített dísztárgyakat, bohócokat egy közel ötezer darabos szalvétagyűjtemény legszebb darabjait is megcsodálhatják a látogatók. A kiállítások helyszínei: Bozóky János Általános Iskola, Erdős Otthon, Községháza, Községi Könyvtár, Petőfi Sándor Művelődési Ház, Parókai udvara, Tábori Emlékház és Tájház. Kiállítások nyitvatartása: szombat 14-től 19 óráig, vasárnap 10-tól 17 óráig. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!