Programajánló

2023.07.30. 17:41

Mézkirálynő választás, vásár és szakmai fórum kíséri a jászberényi méhésztalálkozót

Ágazati aktualitásokról is szó lesz az előadások sorában.

Illés Anita

Harmincötödik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót Jászberényben

Fotó: Pesti József

Augusztus 5-én, szombaton rendezik meg a XXXV. Nemzetközi Mézvásárt és Méhásztalálkozót Jászberényben. A méztermelők, eszközgyártók és forgalmazók kiállítását szakmai előadások, népművészeti kirakodóvásár és szórakoztató programok egészítik ki. A mézkirálynő és a mézlovagrendek látványos felvonulását 10 órakor az ünnepélyes megnyitó követi a Bercsényi úti Sportcsarnokban. Hagyományosan a rendezvényen választják meg Magyarország Mézkirálynőjét és Udvarhölgyeit. A mézkirálynő egy éven keresztül népszerűsíti a magyar mézet és képviseli a méhésztársadalmat.

A méhésztalálkozó szakmai fórumán előadások hangzanak el többek között a Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesületének tevékenységéről, a mézpiac helyzetéről, a 2023-2027-es Közös Agrárpolitika méhészeti szektorális programjáról és az ágazatot érintő aktualitásokról. A rendezvényt füstölőgyújtó és keretszegező verseny, gyermekprogramok, méhészeti eszközök kiállítása és vására gazdagítja, valamint a látogatók egy élő méhcsalád kezelésének bemutatóján is részt vehetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!