Zenei élmények

2023.08.01. 13:29

A Trónok harcának betétdalai is felcsendülnek a szolnoki szimfonikusok egyik koncertjén

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar idén nyáron is különleges zenei élményekkel csábítja a közönséget.

Köllő Judit

Balról-jobbra: Ignácz Kristóf, Patkós Imre ügyvezetők és Szalay Ferenc polgármester

Fotó: Nagy Balázs

Idén tizenegyedik alkalommal szervezi meg PARTI-TÚRA Fesztiválját a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofi Kft., amely augusztus 4-én, 12-én, 27-én és 28-án is tartalmas kikapcsolódást biztosít a zenekedvelők számára. Az eseményről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Galéria Étteremben, ahol az idei programsorozat részleteit ismertették.

A szabadtéri rendezvénysorozat augusztus 4-én, pénteken este kilenckor kezdődik a Tiszai hajósok terén. A Szolnoki Szimfonikus Nyár nyitóhangversenye a Game of arts – Trónok harca élménykoncert, ahol a híres sorozat legikonikusabb dalai csendülnek majd fel a Szolnoki Szimfonikusok előadásában. 

Ezt követően augusztus 12-én szombaton este fél tíztől a PARTI-TÚRA nagyszabású produkciója, a Queen Symphonic csábítja a közönséges a Kossuth térre. Augusztus 27-én az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban nagy gálakoncerttel örvendeztetik meg a közönséget, ahol közreműködik Lőrinczi Judit, és Izaki Maszahiro is. A hónap végén, augusztus 28-án a Zöldház előtti téren a Hegedűs a háztetőn című darabot adja elő Kiss-B. Ádám, Mester Ádám és Kanai Toshifumi.

Az eseményen elhangzott, a zenekar évek óta szervez különböző nemzetközi kurzusokat is, amelyek remek lehetőséget biztosítanak azon külföldi tanulók számára, akiknek szakmai pályafutásukban kiemelt szerepet kap az önfejlesztés, továbbképzés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!