Elismerés

2023.09.25. 16:51

A Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület kapta a Jászsági Civil Vándordíjat 

A Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület kapta  a Jászsági Civil Vándordíjat eredményes közösségi tevékenységéért, a jászsági dalkultúra megőrzése érdekében végzett szolgálatáért – közölte a Jászok Egyesülete közleményben az MTI-vel hétfőn.

Szoljon.hu

Jászberényi Kossuth Népdalkör előadás közben

Forrás: Jászberényi Kossuth Népdalkör Egyesület Facebook-oldala

A tájékoztatás szerint a Jászsági Civil Vándordíjat és a vele járó 200 ezer forint elismerést tizenharmadik alkalommal ítélte oda "A Jászságért" Alapítvány Kuratóriuma.

A dalkör jogelődje, a Portelki Pávakör, 1971-ben alakult Szentirmay Zsolt jászberényi zenetanár vezetésével. A szakmai vezetést 2012 óta Kecskés Istvánné végzi, a jelenlegi tagok száma huszonkettő. A dalkör 2014 óta tagja a Jászok Egyesületének – írták.

Minden évben számos fellépésen népszerűsítik a Jászság népdalait, jelen vannak a térségi és megyei népzenei rendezvényeken, felléptek Lengyelországban, Szerbiában is. Rendszeres résztvevői az egyházi népénekes találkozóknak - olvasható a közleményben.

A KÓTA országos minősítő versenyein hét alkalommal nyerték el az Arany Páva-díjat.

A vándordíjat a közeljövőben adják át Jászberényben - szerepel a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!