Ajánló

2023.09.29. 06:55

Tiszai Hal Napja, búcsú és Gáspár Laci-koncert – „marha jó” programkavalkádot ígér a hétvége a Jászkunságban

Hétvégén jubilál a Tiszai Hal Napja – Szolnoki Sparhelt Fesztivált. Mesés és zenés előadások, idősnapi köszöntések, családi napok – lehet válogatni az események között! Még egy Marha Jó Napra is várják a vendégeket...

Rimóczi Ágnes

Tiszafüreden koncertezik a népszerű zenész, Gáspár Laci

Forrás: MW Archív

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

SZOMBAT

KUNHEGYES

Mihály napi sokadalomra várják a helyieket és a városba érkezőket. Az immár hagyományos rendezvényen délelőtt kilenctől változatos programokat kínálnak a szervezők.

KUNMADARAS

Egy Marha Jó Nap-ot rendeznek a településen szombaton a piactéren. Reggel fél kilenckor tárogató hangja hívogatja a vendégeket, kilenckor nyitják meg a rendezvényt, mely után csikósbemutató, néptánc- és hagyományőrző műsor, majd zenés programok szórakoztatják a kilátogatókat. Az eseményen marhagulyás kóstolható.

KUNSZENTMÁRTON

A „Köttön Vezér” Egyesület várja az érdeklődőket a Magyar Népmese napja alkalmából rendezett eseményére. Szombaton délután három órakor kezdődik a Mesék Kunszentmártonból – Hürkecz Ferenc meséi című esemény a Kaszinóban. Előadó: Barna Gábor, közreműködik Szűcs Miklós népzenész, mesemondó.

NAGYIVÁN

Gólyabúcsúztató falunapot rendeznek a településen. A családi programokban bővelkedő esemény szeptember 30-án délelőtt tíz órakor kezdődik a sportpályán.

SZOLNOK

Jubilálnak a halak. E hétvégén rendezik meg a 10. Tiszai Hal Napja – Szolnoki Sparhelt Fesztivált. Szombaton délelőtt tíz órától zenés programokkal, kézműves játszóházakkal, finomabbnál finomabb halételeket, kézműves termékkel és fantasztikus élőzenével várják az érdeklődőket. Három helyszínen, így a Tiszai hajósok terén, a Tisza-parton és a Múzsák terén lehet válogatni a programok között, egészen este kilencig. A program egyik legnépszerűbb programeleme a hagyományos élőhaltelepítés. Délután fél háromkor mintegy 200 kilogramm halat engednek majd a Tiszába. A fesztivál vasárnap is folytatódik, aznap délután négyig várják az érdeklődőket.

RÁKÓCZIFALVA

A II. Rákóczi Ferenc Nyugdíjas Klub szervez összejövetelt az idősek világnapja alkalmából. A délelőtt tíz órakor kezdődő eseményen finom ételek és kulturális programok szórakoztatják az időseket a sportcsarnokban.

TISZADERZS

Családi napot rendeznek a Kispályán. Délután egy órától zenés, táncos programokkal várják az érdeklődőket. Kísérő programként lesz főzőverseny, jótékonysági sütivásár, gyerekprogramok és sok már érdekesség.

TISZAJENŐ

Az időseket köszöntik délután három órakor. A művelődési házban ünnepi műsorral és uzsonnával várják a településen élő szépkorú lakosokat.

TISZAFÜRED

Tiszavégi pikniket rendeznek. A díjtalan családi programok délelőtt tíztől délután négyig várják az érdeklődőket az Iskola út 3. száma alatt. Délután három órakor lep fel az esemény sztárvendége, Gáspár Laci.

VASÁRNAP

ABONY

Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület Fúvószenekarának és Mazsorett csoportjának zene világnapi koncertjére várják az érdeklődőket délután négy órától a Kultúra Háza színháztermében.

TÓSZEG

Búcsút tartanak a településen a Bartók Béla úton. A hamisítatlan búcsúi hangulatot dodzsem, körhinták, ugrálóvárak teremtik meg az odalátogatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!