Siker

2023.10.27. 16:30

Az olasz közönség is megismerheti a túri mester munkáit

A kunszenti múzeummal közös tárlatot nagy örömmel fogadták San Gimignanoban.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A megnyitó pillanata

Forrás: Beküldött fotó

Olaszországi helyszínen is láthatók a túri fazekas mester, Badár Balázs munkái. A Modern és nemzeti - A népi és a népies szecesszió hatása Badár Balázs és Bozsik Kálmán fazekasok munkásságára nevet viselő vándorkiállítás október elején érkezett San Gimignanoba.

A településen örömmel fogadták a különleges tárlatot.

– A kisvárosban élénk a kulturális élet, igen nagy volt az érdeklődés a tárgyak iránt – kezdte Pusztai Zsolt, a Túri Fazekas Múzeum vezetője. Hozzátette, a kunszenti intézménnyel közös kiállítás jó lehetőség arra, hogy a két alkotó műveit szélesebb közönséggel is megismertessék.

– A mesterek egyébként kapcsolódnak Olaszországhoz, egykor mindketten részt vettek a Milánói Világkiállításon – magyarázta az igazgató. A San Gimignano-i tárlatban hetvenöt darab szerepel Badár Balázs munkáiból.

– Igyekeztünk minél jobban szemléltetni milyen változatosan alkotott a mester. Így a nagy, koronás vázák mellett, apró butellákat és a legkisebb épületkerámiákat is bemutatjuk – részletezte Pusztai Zsolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!