Esemény

2023.11.12. 10:30

Értéktár tablókat avattak Jászkiséren

A Magyarországi Tájházak Szövetségének Jászsági Tájházak Találkozóját  pénteken tartották Jászkiséren.

Pesti József

Szüle Katalin hagyományőrző a Tájház falán elhelyezett értéktár tablókat mutatta be a találkozó résztvevőinek

Fotó: Pesti József

A Jászkiséri Búzavirág Népdalkör zenés köszöntőjével indult  a Magyarországi Tájházak Szövetségének Jászsági Tájházak Találkozója, mely a 2. Tájunk háza- Azt keresd, ami ott van!  konferencia workshopokkal címmel került megrendezésre.

A megnyitó után Földi Ferenc iskolaigazgató 90. születésnapja alkalmából Győri Jánosnét nyugalmazott népművelőt, a város helytörténeti kutatóját köszöntötte, aki nagyon sokat tett a településért.

A délelőtt további részében a megjelentek tájházakhoz kapcsolódó, érdekes előadásokat hallhattak a művelődési házban, melynek végén megkoszorúzták Rákóczi Ferenc szobrát.

Ebéd után a Tájház udvarán, a Csete Balázs Helytörténeti Gyűjteményben folytatódott a rendezvény, ahol felavatták és átadták a nemrégiben elkészült értéktár tablókat. Az épületek  falain elhelyezett 33 ismertető táblát Szüle Katalin hagyományőrző, az Értéktár Bizottság elnöke mutatta be a találkozó résztvevőinek, melyeken a városhoz köthető események, híres személyei és épületei szerepelnek.

A jó hangulatú találkozó eszmecserékkel, tárlatvezetéssel és a kemencében frissen sütött ropogós pogácsa elfogyasztásával fejeződött be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!