Galériával

2023.11.24. 16:00

Három napon keresztül csellószólamok hangzanak fel a szolnoki városházán

Az ország legtehetségesebb fiatal csellista-növendékei adnak számot tudásukról.

Mészáros Géza

Abonyi Katalin, a Bartók Béla zeneiskola igazgatója köszöntötte az országos gordonkaverseny résztvevőit

Fotó: Mészáros János

A szolnoki városháza Hubay Ferenc dísztermében pénteken délután ünnepélyes keretek között megnyitották a XVII. Országos Friss Antal Gordonkaversenyt. A Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola rendezésében november 24. és 26. között zajló háromnapos eseményen az ország legtehetségesebb fiatal csellista-növendékei adnak számot tudásukról.

A három évenként megrendezett, hagyományosan nagyon magas színvonalú Országos Friss Antal Gordonkaverseny a zeneiskolás csellisták legrangosabb, nagy múltra visszatekintő versenye.

Az ünnepi megnyitón a vendégeket, a mestereket és tanítványokat, tanárokat és növendékeket, továbbá a kísérőket és szülőket, valamint a Varga István elnök által vezetett versenybizottságot köszöntve kívánt remek tapasztalatszerzést és sikereket dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója és Abonyi Katalin, a házigazda Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A megnyitó után a harmadik korcsoportos csellisták csaptak először a húrba, amellyel megkezdődött a vasárnapi döntőkig és az eredményhirdetésig tartó országos korosztályos gordonkaverseny fináléja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!