Koncertturné

2023.11.06. 13:30

Két nagy sikerű hangversenyt adtak a Szolnoki Szimfonikusok Ausztriában

Bécsben és Klagenfurtban turnézott a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

Mészáros Géza

A bécsi Musikverein aranytermében (képünkön) és Klagenfurtban is óriási ovációval fogadták a Szolnoki Szimfonikusok koncertjét a napokban

Forrás: Szolnoki Szimfonikus Zenekar Facebook-oldala

Mozgalmasan kezdődött a novemberi hónap a Szolnoki Szimfonikus Zenekarnak, amely a közelmúltban ausztriai koncertturnéra utazott.

A zenekar először november 2-án a világ egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező koncertházában, a bécsi Musikverein aranytermében adott nagy sikerű hangversenyt.

Ezt követően a szolnoki zenekar az osztrák fővárosból Klagenfurtba, Karintia tartomány fővárosába tette át ideiglenes székhelyét, ahol a helyi Konzerthausban ugyancsak vastapssal jutalmazta a hallgatóság a koncertjüket.

A kéthangversenyes turnén, melyeken Alfredo Sorichetti olasz karmester vezényelte a Szolnoki Szimfonikusokat, Brahms: Magyar táncok, valamint Mozart: C-dúr versenyműve, illetve Carl Maria von Weber: F-dúr fagottversenye volt műsoron.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar vendégművészei ezúttal Mirjam Schröder (hárfa), Sara Shin (fuvola) és Nguyen Bao Anh (fagott) voltak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!