Rendezvénynaptár

2023.11.24. 19:55

Óriáspók-kiállítás, disznótor és Udvaros Dorottya önálló estje – hétvégi programajánló a Jászkunságból

Ezen a hétvégén is számos érdekes program vár a Jászkunságban azokra, akik kimozdulnának otthonról.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Kiss Annamarie

SZOMBAT

BESENYSZÖG Csend! Törékeny! Üres címmel Udvaros Dorottya verses estjére várják az irodalom iránt érdeklődőket a Wesniczky Antal Művelődési Ház és Könyvtárba délután négy órakor.

JÁNOSHIDA A Faluszínház következő előadásán a hevesi Blaha Vándortársulat Jertek Barátim! című darabjával emlékeznek a magyar költészet egyik legismertebb és egyik legkiemelkedőbb alakjának Petőfi Sándornak születésének 200. évfordulójáról. Az egyfelvonásos színpadi előadás a faluházban este hét órakor kezdődik, Faluház bérlettel vagy előre váltott jeggyel tekinthető meg.

MEZŐTÚR A 100 éves a Mezőtúri AFC programsorozat keretében délelőtt fél tízkor kiállítás nyílik a Városi Oktatási Centrumban (volt főiskola épülete). A tárlaton régi képeket, relikviákat mutatnak be a közönségnek. Szintén szombaton, Hazatérés II. címmel nyílik időszaki kiállítás a Túri Fazekas Múzeumban. A tárlaton a mezőtúri származású dr. Kissné Pap Margit képzőművészeti gyűjteményének még be nem mutatott képeit tekintheti meg a közönség. A kiállítást délelőtt tizenegy órakor nyitják meg.

SZOLNOK A Kertvárosban már most szombaton előkészülnek a jövő vasárnappal induló adventi időszakra. Délután három órakor adventi koszorú készítésre várják a településrészen élő családokat a közösségi házban. A szervezők a koszorúhoz alapot és zöld ágakat biztosítanak, de kérik, hogy a résztvevők vigyenek magukkal díszeket és gyertyákat. A Hild Viktor Könyvtár és Közösségi Tétben is adventi hangolódó eseményt szerveznek. A második emeleti közösségi térben délután kettő órától mézeskalács készítésre és -díszítésre várják a 8-12 éves korú gyerekeket.

VASÁRNAP

KŐTELEK Kóstolással egybekötött, a roma hagyományok szerint megrendezett disznótorra várja az érdeklődőket a Kőtelek Roma Önkormányzat. A gasztroprogram reggel fél hétkor kezdődik és egészen délután háromig tart, a nap folyamán elvégeznek minden munkát, majd jöhet a kóstolás. A disznótort a művelődési ház udvarán rendezik.

SZOLNOK Pók-, rovar- és hüllőkiállításra várják az érdeklődőket délelőtt tíz órától délután háromig a VOKE Művelődési Házban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!