Szoljon podcast

2023.11.13. 13:55

Több száz diák szavalt közösen Szolnokon

A magyar nyelv napja alkalmából idén is több száz diák gyűlt össze a Verseghy Ferenc Könyvtár előtt, hogy közösen mondjanak verset.

Köllő Judit

Szolnok szaval: 500 diák gyűlt össze közös versmondásra a szolnoki Verseghy könyvtár épülete előtt

Fotó: Nagy Balázs

Hétfőn délelőtt közel 500 diák gyűlt össze a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Tér Kossuth Tér épülete előtt, hogy együtt szavalják Petőfi Sándor Füstbement terv című versét a magyar nyelv napja alkalmából. Az eseményen Balogné Szabó Anita, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Tér közönségkapcsolati vezetője beszélt a kezdeményezésről hírportálunknak.

– November 13-án ünnepeljük a magyar nyelv napját, amelynek alkalmából idén is különleges programmal készültünk – mondta Balogné Szabó Anita, a Verseghy Ferenc Könyvtár közönségkapcsolati vezetője. – Ez nem más mint a Szolnok szaval címet viselő esemény, amely tulajdonképpen egy közös versmondást jelent.

A program ötletgazdája több évvel ezelőtt Szolnok kulturális partnervárosa, Balatonfüred volt. A kezdeményezéséhez városunk 2017-ben csatlakozott. A program célja, hogy Szolnokon és Balatonfüreden is ugyanazt a verset, ugyanabban az időpontba szavalják a városi diákok.

– Balatonfüred 2013- óta kulturális partnervárosa Szolnoknak – folytatta Balogné Szabó Anita. – A kezdeményezés létrejöttekor több partnerváros is csatlakozott az akcióhoz, amelynek köszönhetően idén Szolnok és Balatonfüred mellett Baján, Debrecenben, Gyulán, Kecskeméten, Komáromban és Győrben is megvalósult a közös versmondás. Könyvtáruk számtalan iskolával áll együttműködésben, diákjaik sokszor ellátogatnak intézményünkbe. Éppen ezért nagyon nyitottak az irodalmi programokra, így az idei közös versmondáson közel 500 diák szavalta Petőfi Sándor Füstbement terv című versét.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!