Szoljon podcast

2024.01.11. 18:35

Az ember tragédiája volt a szolnoki alkotói pályázat témája

Képiró Ágnes művészettörténész előadását hallgathatták meg az érdeklődők csütörtökön a szolnoki Damjanich János Múzeumban. A szakember a Kass és Madách kiállításról osztotta meg gondolatait közönségével.

Hartai Gergely

Dr. Horváth László és Képiró Ágnes

Fotó: Mészáros János

Idei első programját rendezte meg csütörtökön délután a szolnoki Damjanich János Múzeum. A Kass és Madách – Válogatás Kass János illusztrációiból Madách Imre születésének bicentenáriuma alkalmából című kiállítás kísérőprogramján Képiró Ágnes művészettörténész tartott előadást. Mint elmondta, Kass János a 20. század egyik legnagyobb grafikusa, illusztrátora volt, éppen ezért óriási dolog eredetiben látni egyedülálló alkotásait. Madách Imre életműve pedig szintén kiemelkedő jelentőséggel bír.

– Munkássága a középiskolákban nemcsak tananyag, hanem tudomásom szerint érettségi tétel is. Azt tapasztaljuk, hogy az iskolás csoportok szívesen jönnek hozzánk, és foglalkoznak Az ember tragédiájának vizuális adaptációjával – tudtuk meg.

– A mai előadásra érkezők között minden korosztály megtalálható. Ez részben annak tudható be, hogy múzeumpedagógusunk a kiállításhoz kapcsolódóan alkotói pályázatot hirdetett szolnoki középiskolásoknak, Az ember tragédiája bármely színéhez. Végül négy iskolából 32 mű érkezett – összegezte hírportálunknak Képiró Ágnes.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!