Szoljon podcast

2024.01.26. 06:55

Budapesti bolhapiacon vette meg egy férfi a szolnoki zenész ellopott gitárját

Egy minapi klipforgatást követően tűnt el a szolnoki származású gitáros, Kövecses Evelin hangszere. Mint kiderült, a több százezer forint értékű gitárt egy férfi vásárolta meg Budapest egyik népszerű bolhapiacán. Kövecses Evelin, a Nest of Plagues zenekar gitárosa rendkívül hálás amiatt, hogy végül visszakaphatta hangszerét.

Köllő Judit

Evelin a már megtalált, neonsárga Limoncellonak nevezett gitárjával pózol a közösségi oldalán

Forrás: Beküldött fotó

– Nemrégiben kibéreltünk egy partybuszt a zenekarral, hogy felvegyük a következő albumunkhoz tartozó első videóklipet – idézte fel a történteket Kövecses Evelin zenész. – A forgatás után a busz visszavitt minket a találkozási pontra, ahol nem tudott rendesen leparkolni, így kitette a vészvillogót. Nagy kapkodások és sietség közepette a stábbal és a szereplőkkel együtt lepakoltunk mindent a buszról, azonban arra senki nem emlékszik, hogy ki vitte le a gitáromat a járműről. Sejtésem szerint valaki letámaszotta a szemközti falhoz, ahonnan aztán gyorsan felkapták és eltűntek vele. A poén az egészben, hogy végig ott voltunk mindannyian, mégsem láttunk semmit. Miután észrevettük, hogy nincs meg hangszer, azonnal értesítettem a rendőrséget. Bízom abban, hogy a térfigyelő kamerák is rögzítették az esetet, azonban erre eddig nem derült fény. Már aznap este magánakcióba is kezdtem, első lépésként megosztottam a közösségi oldalaimon, mozgósítottam az összes ismerősömet, aki segíthet.

Harmincezer forintért árulták a bolhapiacon a többszázezer forintos gitárt
Forrás:  Beküldött fotó

A közösségi médiában több mint 700 megosztást kapott Evelin posztja, aminek köszönhetően a megtalálóhoz is eljutott a hír.

– Több zenekar és ismerős is megosztotta a közösségi oldalon publikált bejegyzést – folytatta tovább mosolyogva a fiatal zenész, aki immáron 18 éve gitározik. – Mint kiderült, egy idősebb férfi potom harmincezer forintért vásárolta meg a bolhapiacon. Nyilván fogalma sem volt arról, hogy egy lopott hangszerről van szó, csak később jött szembe vele a neten a poszt, hogy keressük, amit látva megkeresett és elmondta, hogy az egyik belvárosi bolhapiacon találta a gitárt, amit mindenképp vissza szeretett volna adni nekem, hiszen zenészként ő maga is átérzi a helyzetet.

Evelin számára rendkívül nagy eszmei értékkel bír a megtalált gitár, amely két éve van a tulajdonában.

– A tárgyak általában pótolhatók és a pénz is – mesélte Evelin. – A gitárt két éve vásároltam. Mindenképp egy olyan típusút szerettem volna, ami a metál zenéhez passzol. Ezt a fajta hangszert itthon nem lehet kapni, így külföldről kellett megrendelnem. Emlékszem, a neonsárga színe miatt azonnal beleszerettem. Időközben a megtalálását követő első próbánkon kiderült, hogy nem úgy szól, mint eddig. A probléma innentől kezdve kissé fokozódott, hiszen a hangszerész ismerősöm sem tudta visszaállítani eredeti állapotára, így el kellett mennem egy elektronikai szakértőhöz is, aki szerencsére pár forrasztással rendbe tudta hozni. Mára úgy érzem, nem szeretnék többet foglalkozni a történtekkel, hiszen a legfontosabb számomra, hogy sikerült visszaszereznem. Aki eltulajdonította, valószínűleg nem volt tisztában az értékével és minél hamarabb meg akar tőle szabadulni, így nagyon hálás vagyok a követőimnek és a vásárlónak, aki végül jóhiszeműen visszajuttatta hozzám a gitárt – mondott köszönetet a zenész.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!