Díjátadó

2024.01.26. 17:00

Szakajtónyi kultúra-napi elismerést kaptak a Népzenei Műhely tagjai Szolnokon

„Antalgabikát” kétszer szólították fel a színpadra kultúra-napi díjat átvenni

Mészáros Géza

Juhászné Antal Gabriella (középen) Béres Klárával, a Béres Alapítvány elnökével és dr. Béres Józseffel, a Béres Gyógyszergyár elnökével a díjjal

Forrás: Béres-csoport

Az oktatás, a sport, a kultúra, a turisztika, a hagyományőrzés, valamint a tudomány területén kiemelkedő munkát végző szakembereket díjaztak a Magyar Kultúra Napja alkalmából, január 22-én, hétfőn este az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartott ünnepségen.

A rendezvényen adták át a Béres Gyógyszergyár által alapított „Béres-díj Szolnok kultúrájáért” elismerést, melyet Juhászné Antal Gabriella ének-zene szakos mestertanár, a Sodrás Népzenei Kisegyüttes vezetője, énekese, prímása, valamint a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület alapítója dr. Béres Józseftől, a Béres Gyógyszergyár elnökétől és Béres Klárától, a Béres Alapítvány elnökétől vehetett át.

Juhászné Antal Gabriella azonban ez alkalomból nem egyszer ment ki a pódiumra. A 2024-es évben ugyanis a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület részesült a Kaposvári Gyula-díjban, mely elismerést ugyancsak „Antalgabika” vehetett át, mint a kulturális-művészeti szervezet alapítója és elnöke.

A Himnusz születésnapján rendezett városi ünnepségen felszólalóktól elhangzott, hogy a díjra jelöltek és a kitüntetettek régóta rendkívülit tesznek le az asztalra, tevékenységükkel egy egész várost, egy térséget, de azt sem túlzás állítani, hogy az országot gazdagítják.

„Aki ezt elkezdi, az nem tudja abbahagyni!”. Ezt vallja Juhászné Antal Gabriella népzenész, pedagógus, aki nem is akarja abbahagyni a népzenélést, sokkal inkább szeretné továbbadni a tudását a fiataloknak. A Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely Egyesület elnöke több évtizedes, elkötelezett munkáját néhány éve Csokonai Vitéz Mihály-díjjal is elismerték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!